Dragan uz Jadranku, a Komšić s Josipovićem na Sinjskoj alki

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Anti Zorici (27) to je druga pobjeda na Alki, koju je prvi put osvojio 2009. Alka se trči u spomen na pobjedu naroda Cetinske krajine nad turskom vojskom 1715. Smatra se da se počela izvoditi u drugom desetljeću 18. stoljeća.

Datum održavanja se mijenjao, a sada se trči prve nedjelje u kolovozu jer se poklapa i uz pobjedu u Oluji. Današnju, 296. alku trčalo je 17 alkara kopljanika, a utrku su, uz druge uglednike i goste, pratili i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednik Sabora Luka Bebić, te bh. političari Dragan Čović i Željko Komšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrovitelj ovogodišnje Alke je hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Hrvatski predsjednik, sukladno tradiciji i običajima poklonio je Zorici prsten i sablju te mu čestitao na pobjedi. - Učimo od svojih predaka ali i današnjih alkara koji su nam poslali poruku da rad i marljivost dovode do uspjeha. Jednakim žarom treba se boriti za našu Hrvatsku. Na ovom se mjestu u punoj mjeri osjećam predsjednikom svih hrvatskih građama. Hvala dragim alkarima, Viteškom alkarskom društvu i svim Sinjanima jer ste svojom voljom razlike, osobito političke, ostavili iza sebe i pokazali snažan hrvatski duh - rekao je u svom govoru predsjednik Josipović. (Dnevnik.ba)

Vezani članci