Dr. Franjo Tuđman je bio sol i svjetlost zemlje hrvatskog narod

Vidi originalni članak

Mi, hrvatski branitelji u Bosni i Hercegovini, smatrali smo dr. Franju Tuđmana predsjednikom svih Hrvata, što je on uistinu i bio. Vrijeme koje je nastupilo nakon njegove smrti pokazalo nam je zašto je dr. Franjo Tuđman bio povijesna veličina u hrvatskom narodu.
Jedan od najznačajnijih američkih političara i diplomata, Henry Kissinger, je, o dr. Franji Tuđmanu, jednom prigodom napisao, citiramo, sljedeće: „Gospodine predsjedniče, Vi ste zadužili svoj narod jer ste mu u povijesnim trenucima bili na čelu i omogućili stvaranje države. Ali kao i svi veliki ljudi, niti Vi nećete dočekati izraze zahvalnosti za to. Učinit će to tek dolazeće generacije. Ali vjerujte, učinit će. Vi ćete biti veliki čovjek hrvatske povijesti, ali ne za života, već kada ocjene budu donesene hladnom glavom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, tek četrnaest godina nakon smrti dr. Franje Tuđmana, hrvatski narod u Domovini i iseljeništvu, a posebice u Bosni i Hercegovini, može vrlo jasno procijeniti razliku između dr. Franje Tuđmana i današnjih, tzv. nacionalnih lidera. Ne postoji nikakav mjerni aparat koji bi današnje nacionalne patuljke mogao usporediti s povijesnom veličinom dr. Franje Tuđmana.

Na današnji dan, kada se prisjećamo dr. Franje Tuđmana i njegova djela za hrvatski narod, jedino što nam pada na pamet jest prispodoba našeg spasitelja, Isusa Krista, o soli zemlje i svjetlosti svijeta, koja glasi: "Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, cime ce se ona osoliti? Nije više ni za što, nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze."

Dr. Franjo Tuđman je bio sol i svjetlost zemlje hrvatskog naroda, a hrvatski politički lideri koji su došli nakon njega, za samo četrnaest godina postali su bljutava sol koju hrvatski narod treba odbaciti.

Mi, hrvatski branitelji iz Bosne i Hercegovine, sve ove godine osjećamo veliku prazninu, nedostaje nam dr. Franjo Tuđman kao predsjednik koji zna što radi i na koji način se treba brinuti o svom narodu i njegovim nacionalnim interesima. Sjećanje na prvog predsjednika Republike Hrvatske i predsjednika svih Hrvata završavamo njegovim riječima:
"..Draga hrvatska braćo i sestre, imamo na čemu graditi svoju povijest, imamo zašto biti povijesni i čuvajmo to što smo stvorili. Znajmo da je naša sudbina samo u našim rukama. Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!"

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA

Vezani članci