BIH Paravinju večeras privremeno predaje Hrvatskoj

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Paravinja će oko 20 sati biti predan hrvatskim vlastima, koje ga sumnjiče za ubojstvo Antonije Bilić, a bit će izručen u jugozapadnom dijelu BiH, nakon čega će biti prepraćen u pritvor u Šibeniku, budući je za slučaj nestanka Antonije Bilić zadužen Županijski sud u Šibeniku.

Njegovo privremeno izručenje u petak je potpisao ministar pravde BiH Bariša Čolak kako bi se rasvijetlile okolnosti nestanka Antonije Bilić. Paravinja je nakon uhićenja u BiH policajcima u Banjoj Luci priznao da je ubio maloljetnu Drnišanku, ali je potom pred Sudom BiH opovrgnuo taj iskaz, kazavši da je priznanje ishođeno pod pritiskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti Republike Hrvatske su nakon istrage o okolnostima nestanka Antonije Bilić dužne vratiti Paravinju u nadležnost vlasti Bosne i Hercegovine i to moraju učiniti najkasnije do izricanja pravomoćne presude Suda u Sokolcu, gdje je Paravinja osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja.

Njegovo izručenje traži i Srbija, gdje je otprije pravomoćno osuđen na četiri i pol godina zatvora zbog istog kaznenog djela.

(Fena)

Vezani članci