Hotelijerima se plaćanje takse prolongira za 2021. godinu

Fena
Vidi originalni članak

Vlada Federacije BiH se danas na sjednici upoznala o informaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma o stanju u turističko-ugostiteljskom sektoru u Federaciji BiH, te prihvatila niz mjera za ublažavanje negativnih posljedica nastalih širenjem koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjere, između ostalog, predviđaju prolongiranje dospjelih postupaka ponovne kategorizacije (rekategorizacija) smještajnih objekata iz nadležnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma po službenoj dužnosti sve do 1.1.2021. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Prema službenim podacima Odsjeka za ugostiteljstvo za 2020. godinu, za rekategorizaciju su dospjela 23 objekta, a ukupan iznos takse za dospjele rekategorizacije iznosi 34.500 KM. Svrha ove mjere je da se obaveze hotelijera za plaćanje takse prolongiraju na 2021. godinu.

Ostale mjere uključuju nastavak saradnje s međunarodnim institucijama i organizacijama s ciljem unaprjeđenja turističko-ugostiteljskog sektora, praćenje smjernica i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije, Svjetske turističke organizacije i Europske komisije, te informiranje turističko-­ugostiteljskog sektora o njima.

Također, predviđena je i intezivnija suradnja sa subjektima koji se bave promocijom bosanskohercegovačke turističke ponude s ciljem regionalne promocije domaćeg turizma.

Vezani članci