Štete u poljoprivredi preko milijardu maraka

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Samo na području Bosanske Gradiše procjenjuju se štete od oko 210 milijuna, što je priznao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milovanović.

Nakon sastanku s Udruženjem poljoprivrednika Semberije, Milovanović je tek najavio da će se razmatrati mjere za prevladavanje problema u kojima se nalaze poljoprivredni proizvođači, suočeni već duže s velikim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je obećao da će „u kratkom vremenskom razdoblju" izaći s konkretnim prijedlozima što će se učiniti u vezi s jesenjom sjetvom i na koji način će se rješavati obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima u vezi s regresiranim đubrivom.

Trebala bi se ubrzati i isplata poticaja ratarima, i to prošlogodišnjih, koji se isplaćaju iz sredstava resornog ministarstva predviđenih za ovu godinu.

Resorni ministar je za ponedjeljak najavio sastanak s predstavnicima banaka i Agencije za bankarstvo RS-a, gdje će nastojati da se svi poljoprivredni krediti zamrznu na razdoblje od šest ili dvanaest mjeseci, ukoliko to bude moguće, kako bi dali vremena poljoprivrednicima da prevaziđu tešku situaciju.

Fena

Vezani članci