Njemačka tvrtka želi osigurati dobar prihod više od 1000 ljudi u Hercegovini.

Vidi originalni članak
No rezultati su brzo došli i već smo objavili jednog čovjeka koji se bavi uzgojom krastavaca već više godina i tvrdi da se usavršio u tom poslu te po dulumu zaradi i 7-8 tisuća maraka.

Objavili smo i priču jedne žene iz Tomislavgrada koja se odazvala u 5. mjesecu na poziv za sadnju krastavaca i već u 9. mjesecu je sa utrženim novcem uplatila semestar fakulteta svojoj djeci, uplatila im i stanovanje u domu za cijeli semestar te pokrila troškove od 1200 KM koje je imala za kupnju materijala, sadnica, frezanja, postavljanja sustava za navodnjavanje ''kap po kap'' i sve ostalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjih godina je testiranjem dokazano da su sađeni krastavci kornišnoni najkvalitetniji u svijetu upravo iz BiH. To je privuklo brojne gigante koji se bave otkupom krastavaca i drugih sorti za kiseljenje u BiH i osvajaju svaki dio.

Ove godine su došli predstavnici tvrtke Hühne iz Njemačke koji imaju izravnih 1500 zaposlenika u Njemačkoj te godišnju potražnju od čak 30 000 tona kornišona te prezentirali mogućnost kooperacije sa svima onima koji žele raditi i imaju bar 1 dulum zemlje.

Sada kada je otkup završio oni dolaze opet i žele uputiti ostale u to kakva je situacija bila i prikazati će rezultate te ponuditi suradnju sa što više kooperanata za sljedeću godinu.

Predstavit će mogućnost sadnje i ostalih sorti koje se uspješno prodaju na tržištu ukiseljeni u staklenkama. Ono što ih razlikuje od nekih drugih tvrtki je da nude pomoć u financiranju repromaterijala(sustav kap po kap, zaštitna sredstva, mreže, foliju i ostalo) te dodatnu novčanu stimulaciju za sve one koji budu redovito brali plodove odnosno imali dosta 1. klase za koju je otkupna cijena svakako duplo viša od 2. i 3. klase.
Isplata će biti tjedna.

Prezentacija je sutra 21.10. sa početkom u 9 sati u Gradskoj vijećnici u zgradi Gradake uprave u Širokom Brijegu - (fra Didaka Buntića 11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo sve one koji su sadili da daju opširnije informacije odnosno informacije iz prve ruke, da nas potvrde ili opovrgnu t3 tako pomognu svima koji razmišljaju o bavljenju poljoprivredom.

Pitanje je da li Hercegovci žele raditi ?
Je li nam rad na njivi ispod ponosa ?

Jesu li neki shvatili da se iz krize ne može izaći odbijanjem rada i jednostavno čekajući vremena kad će uvjeti za zaradu biti bolji već da se treba raditi i tražiti bilo kakvu zaradu te prihvatiti plaću koja nam nije bajna za vremena u kojim se imalo više ?

Dođite sutra na prezentaciju, poslušajte što predstavnici imaju reći te ih 'prorešetajte' pitanjima, dakle nemojte u tih 9 sati provoditi vrijeme u kafiću ispijajući kavu i tješeći se da svakako ne možete ništa pametnije raditi.

Sa vremenom se otvaraju nove mogućnosti koje bude nadu u prosperitetnu Hercegovinu.

Zajedno do prosperiteta !

Vezani članci