Nema gašenja Aluminija: Osigurana električna energija do kraja godine?

Vidi originalni članak
Kako doznaje Ero.tel, neće biti gašenja električne energije Aluminiju, ali će se morati u što kraćem vremenu krenuti sa korjenitim promjenama.

-Električnu energiju će plaćati Glencore 50 eura po megavatu do kraja godine, a sada će se tražiti tko će plaćati razliku cijene - rekli su izvori navedenom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, isti izvori su potvrdili kako će kasnije tijekom dana premijer Fadil Novalić razgovarati s radnicima Aluminija koji su krenuli prema Sarajevu.

Nakon svega što se događa, ne samo zadnjih dana nego i mjeseci jasno je kako aktualna uprava nema kapaciteta rješavati probleme s kojima se Aluminij suočio. Bilo kakvo produženje života Aluminija uz zadržavanje aktualnog vodstva nema smisla. To je pitanje koje će se morati rješavati odmah nakon što bude donešena odluka o nastavku rada Aluminija, odnosno, osiguranja električne energije - rekli su sugovornici iz Vlade FBiH za Ero.tel.

S obzirom da je Mijo Brajković prije nekoliko dana javno rekao kako se spreman vratiti u Aluminij i pomoći opstanak tvrtke, a njegov primjer bi slijedili svi oni radnici koji su tvornicu digli iz pepela i napravili od nje giganta, jako je moguće da se takav scenariji i dogodi.

Ali prije treba osigurati nastavak rada Aluminija, piše Ero.tel.

Vezani članci