Lijanović: U idućem mjesecu isplata poticaja poljoprivrednicima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Sastanku su prisustvovali predstavnici 19 poljoprivrednih udruženja Federacije BiH, saopćeno je iz resornog ministarstva.

Ministarstvo se obvezalo na žurnu objavu Programa poticaja za 2011. godinu i Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarenja novčane potpore po modelu poticaja proizvodnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Također, neriješene odnose poljoprivrednika i bivše Vlade FBiH vezano za poticaje u mandatu bivše vlade, detaljno ćemo analizirati i s pravnoga aspekta, o čemu ćemo u idućem razdoblju obavijestiti poljoprivredne proizvođače", rekao je ministar Ivanković-Lijanović.

Svjestan teškoga stanja u poljoprivredi, naglasio je kako podržava javno iznošenje nezadovoljstva stanjem u poljoprivredi, ali i kako je prava adresa za to ustvari Parlamentarna skupština BiH i Vijeće ministara BiH, saopćeno je.

„U njihovoj nadležnosti je da zaštite domaću proizvodnju i naše proizvođače da oporezuju luksuz kako bi se prikupila sredstva za dodatne poticaje u poljoprivredi. U tom smislu već sam pokrenuo i službene inicijative i očekujem žurnu akciju.

Konačno je vrijeme da se stane u kraj pogrešno vođenoj poljoprivrednoj politici u kojoj nije bilo zaštite domaće proizvodnje, u kojoj se forsirao uvoz i nije dovoljno poticala domaća poljoprivreda i proizvodnja hrane", izjavio je dopremijer FBiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović.

(Fena)

Vezani članci