Dolazi li najveći europski trgovački lanac Lidl u BiH?

Vidi originalni članak
... Lidl dolazi u BiH, od toga neće biti ništa.

Ovu informaciju potvrdila je za Fokus.ba Anke Daniela Saul iz Intenacionalnog odjela za korporativne komunikacije Lidla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno smo fokusirani na naše planove za širenje u SAD-u, kao i Srbiji. U ovom trenutku ne razmatramo ulazak na tržište u Bosni i Hercegovini", rekla je Saul za Fokus.ba.

Mediji u BiH nedavno su prenijeli da je Lild kupio nacionalnu internet domenu u BiH. Međutim, ovaj potez ne mora značiti ulazak Lidla na tržište BiH, jer strane kompanije često zakupljuju nacionalne domene u drugim državama kako bi se unaprijed zaštitile od potencijalnih ucjenjivača, koji bi kupili domenu i u budućnosti je nastojali preprodati za mnogo veći iznos.

Odgovorom iz Lidla demantirani su i navodi da će ova kompanija preuzeti najveći bh. trgovački lanac - Bingo i jedan prodajni objekat Konzuma u Sarajevu, o čemu se također špekuliralo u proteklom periodu.

Lild je trenutno najveći trgovački lanac u Europi sa preko 10.000 prodajnih objekata, a već posluje na tržištu Hrvatske i Srbije. Samo u Hrvatskoj trenutno imaju 80 prodajnih objekata i zapošljavaju oko 1.700 osoba.

Za sebe kažu da u svom asortimanu nude ravnopravan odnos domaćih i stranih proizvoda.

Vezani članci