Denis Lasić: Prioritet je i brza cesta Mostar - Široki Brijeg - Grude - granica Republike Hrvatske

Vidi originalni članak
Uskoro će se, intenzivirati aktivnosti na dionici Svilaj - Odžak, a očekuje se i skori početak radova na dionici Zvirovići - Počitelj, autoceste na koridoru 5C, izjavio je za Klix.ba federalni ministar prometa i veza Denis Lasić.

- Kad je riječ o prioritetima moglo bi se reći da je to izgradnja cijele autoceste na Koridoru Vc, od čega treba kao prvi prioritet izdvojiti izgradnju dionice Počitelj - Mostar Sjever, dionice Zenica - Žepče, te brze ceste Lašva - Travnik i Mostar - Široki Brijeg - Grude - granica Republike Hrvatske. Poduzet ćemo dodatne napore da se uradi investicijsko-tehnička dokumentacija i stvore pretpostavke za realizaciju svih ovih projekata, pojasnio je Lasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar naglašava kako se u 2017. godini očekuju intenziviranje aktivnosti na više dionica autoceste na koridoru Vc. Međutim, prema njegovim riječima, treba imati na umu da su to složeni projekti čija se realizacija u pravilu ne može završiti u jednoj godini.

- Kada je riječ o magistralnim cestama prioriteti su cesta Stolac - Neum, obilaznica Mostara, prijevoj Karaula, Bihać - Bosanska Krupa i još neke dionice, a prije svega sanacija mostova i tunela, među kojim svakako treba istaknuti tunel Crnaja. Program koji smo pripremili sa JP Ceste Federacije BiH predviđa i sanaciju takozvanih "crnih točki" na magistralnim cestama, izgradnju obilaznica nekih gradova i izgradnju trećih traka za spora vozila na nekim dionicama cesta, objasnio je Lasić.

Govoreći o prodaji telekom operatera, kaže kako je odluka o privatizaciji strateških poduzeća kao što su telekom operateri izuzetno kompleksna.

- S obzirom na veoma opsežne pripreme aktivnosti koje bi uslijedile idejom odluke o privatizaciji, te činjenicu da ta odluka nije razmatrana na Vladi, moguće je reći da u ovom razdoblju neće biti privatizacije telekoma, istaknuo je Lasić.

Vezani članci