Autocesta između Počitelja i Zvirovića trebala biti u prometu do krajem ove godine: Izgrađeno 0 cm

Vidi originalni članak
Problemi su nastali oko dodjele ugovora za izvođenje radova. Dugo se priča o opstrukciji izgradnje dionica na jugu zemlje, o tome su otvoreno počeli govoriti i hrvatski političari.

Oglasio se i Saša Dalipagić. Sumnja u zloupotrebe u Javnom poduzeću Autoceste FBiH. Istaknuta je dionica Zvirovići - Počitelj gdje je uz više međunarodnih ponuda konzorcij Hering-Vijadukt poslao najpovoljniju. Unatoč tome, izabrane su tvrtke Euroasfalt i Strabag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek 2. lipnja 2016., nakon Jasmina Buče, za novog direktora Autocesta FBiH izabran je Đenan Salčin koji traži provjeru evaluacije natječaja nakon čega ga Nadzorni odbor razrješuje. U međuvremenu Salčinovu dužnost preuzima Adnan Terzić, a tu se uključila i Europska investicijska banka koja je prošlog tjedna završila provjeru natječaja.

U priopćenju iz Euroasfalta tvrde da je prava adresa za ova pitanja Strabag kao lider konzorcija te da im nije službeno upućen nikakav dokument o provjerama Europske investicijske banke.

Do kraja ovog mjeseca očekuje se izvješće Europske investicijske banke s kojim će upoznati vlasti Federacije BiH od kojih do ovoga trenutka nismo dobili odgovor, kao ni iz Autocesta Federacije. Moguće je više scenarija: promjena izvođača radova, potvrda izabranih ili poništenje i ponavljanje cijele procedure.

ABCportal.info

Vezani članci