Aluminij posjetili slovenski veleposlanik u BiH i rukovodstvo tomislavgradskoga Kapisa

Vidi originalni članak

...u Upravnoj zgradi Aluminija, veleposlanika Republike Slovenije u BiH Nj.E. Iztoka Grmeka i njegova savjetnika za gospodarska pitanja Gregora Preskera, u čijoj su pratnji bili i čelnih ljudi tomislavgradske metaloprerađivačke tvornice Kapis (stečajna upraviteljica Bahra Huseinbegović i član prijestečajnoga menadžmenta Iztok Pikl) te direktor sarajevske Bor banke Hamid Pršeš, koji je kreditno podržao djelomičnu obnovu rada Kapisa, unutar tijeka stečajnoga postupka te tvornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Aluminij su došli s ciljem razmjene podataka o trenutačnim stanjima u obje tvornice, kao i o ukupnomu stanju s tržištem metala u svijetu. Razgovor je išao u smjeru mogućnosti uspostavljanja poslovne suradnje između Mostara i Tomislavgrada, s obzirom na činjenicu da Kapis u Aluminiju vidi strateškoga dobavljača sirovine za svoju proizvodnju.

Direktor Kordić upoznao je visoke diplomatske goste, kolege iz proizvodne i iz svijeta bankarske djelatnosti, s nezahvalnim stanjem u kojemu se Aluminij danas nalazi, ali je otvorio vrata mogućnoj suradnji, za koju tek treba razmotriti ukupne pokazatelje i iznaći zajedničku, gospodarsko-ekonomsku računicu, na korist samih poduzeća i njihovih vlasnika, ali i na zadovoljstvo obje sredine u kojima ove tvornice posluju.

Vezani članci