Počela kampanja: Fotografirajte suha korita - spasimo rijeke Bosne i Hercegovine

Vidi originalni članak

Zbog propusta u zakonodavstvu, brojne rijeke u Bosni i Hercegovini nemaju dovoljno visok vodostaj. Usprkos prethodnim obećanjima, nadležna ministarstva u Republici Srpskoj (RS) i Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) nisu uspjela izaći na kraj sa planovima za izgradnju hidroelektrana koji prijete da unište naše rijeke..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas operatori ovih postrojenja mogu preusmjeriti čitav riječni tok u cijevi, ostavljajući korita rijeka potpuno suhim.

Koalicija za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovine ovom prilikom poziva stanovništvo da fotografira suha korita svojih rijeka širom zemlje.

Pomozite nam da zajedno sačuvamo naše rijeke! To možete učiniti na ovaj način: posjetite vašu rijeku sa niskim vodostajem, fotografirajte se zajedno sa suhim koritom ili snimite kratki video (30 sekundi), fotografiju i/ili video sa pratećim kratkim tekstom o tome zašto su vam rijeke važne pošaljite na koalicijazazastiturijekabih@gmail.com ili u inboks Facebook stranice Koalicija za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovine, koristite heštegove #SuhaKoritaRijekaBiH i #epp prilikom dijeljenja fotografija i videa na Vašim osobnim profilima.

Vezani članci