Žena iz BiH po Hrvatskoj prodavala 14-godišnju kćer za seks

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Doznaje se da je jednu 23-godišnjakinju držala kao ropkinju, a s muškarcem (31) dogovorila je i prodaju svoje maloljetne kćeri za 20.000 eura u svrhu seksualnog iskorištavanja.
Nakon uhićenja 39-godišnjakinje iz BiH, šibenska policija još uvijek traga za njenim ocem 55-godišnjakom. Obiteljski biznis 'otac i kćer' pokrenuli su još u travnju ove godine, piše Dalmacijanews.

Naime, nakon što su doznali da 23-godišnja djevojka traži posao, ponudili su joj rad u Hrvatskoj te njenoj majci isplatili čak 2.000 eura predujma. Djevojku su potom nagovorili da izradi lažne dokumente, te da s njima dođe u Hrvatsku. Djevojka je tako i učinila, a kada su je doveli u Šibenik, prvo su joj oduzeli isprave, a potom je prisiljavali na 10-satno skupljanje sekundarnih sirovina, posao za koji nikada nije bila plaćena. Osim toga, morala je obavljati i kućanske poslove u kući u kojoj je bila smještena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta ista 39-godišnjakinja 2010. godine pokušala je dvaput prodati vlastitu maloljetnu, 14-godišnju kćer. Kako to tada nije uspjela, ove je godine dogovorila prodaju 31-godišnjaku za novčani iznos od 20.000 eura, a s ciljem seksualnog iskorištavanja djevojčice.
''Do realizacije dogovora između osumnjičenih nije došlo zbog otkrivanja osumnjičenih od strane policije'', kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske. Svi su nakon istrage privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, piše Dalmacijanews.

IZVOR:Dalmacijanews

Vezani članci