Zbog prijetnje po sigurnost, iz BiH protjeran državljanin Srbije

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima (SPS) i Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, dana 28.5.2021. godine, na području Sarajeva izvršeno je lociranje i privođenje u službene prostorije, jedne osobe inicijala F.M. državljanin Srbije, za koje je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom poretku i sigurnosti Bosne i Hercegovine, a koje se dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti, te istom izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od četiri godine. Osoba je stavljena pod nadzor u Imigracijski centar, te će biti udaljena sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uvjeti. 

Služba će i u narednom razdoblju u suradnji sa drugim nadležnim sigurnosnim organima, kontinuirano poduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Vezani članci