Završena policijska akcija: Uhićena 21 osoba iz Hercegovine

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...oporezivanje, zbog sumnje da su oštetili budžet BiH za višemilijunske iznose.

Akcija, koja je provedena po nalogu Tužiteljstva BiH na području Trebinja, Bileće, Berkovića i ostalih gradova, usmjerena je na otkrivanje i kazneno gonjenje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal i krijumčarenje visokotarifnih roba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićeni će tijekom dana biti predati  tužitelju, koji će nakon ispitivanja odlučiti o određivanju pritvira ili drugim mjerama zabrane.

Prema do sada prikupljenim dokazima, osumnjičeni su se duži vremenski period bavili krijumčarenjem raznih vrsta visokotarifnih roba, a najviše krijumčarenjem cigareta, čime je budžet BiH oštećen za višemilijunski iznos, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Tijekom rada na ovom predmetu ostvarena je i značajna međunarodna saradnja sa pravosudnim i policijskim agencijama Crne Gore.

Akciju su izvršili  Granična policije BiH, uz potporu Sipe, Obavještajno-sigurnosna agencije BiH (OSA), te policajaca MUP-a Zapadno-hercegovačke županije.

U priopćemju se dodaje da Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim i agencijama za sprovođenje zakona, nastavlja aktivnosti u borbi protiv počinitelja kaznenih djela krijumčarenja, kao i svih drugih oblika organiziranog kriminala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRNA

Vezani članci