Za napad u Bugojnu najmanje 10 godina zatvora

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Osumnjičeni su pod istragom da su sudjelovali u terorističkom napadu na zgradu Policijske uprave Bugojno kada je  eksplodirala nepoznata eksplozivna naprava od koje je smrtno stradao jedan policijski službenik PU Bugojno, a teže je ozlijeđeno više ovlaštenih službenih osoba PU Bugojno, te pričinjena velika materijalna šteta, piše slobodna dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imenovani su osumnjičeni za teško kazneno djelo protiv čovječnosti i vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora. Kako navode iz Tužiteljstva BiH, navedeno kazneno djelo je izuzetno uznemirilo javnost u BiH, što dodatno opravdava izricanje mjere pritvora, jer bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Osobe inicijala Č. H. i P. N. su Haris Čaušević, koji je uhićen ubrzo nakon eksplozije i koji je priznao da je postavio eksplozivnu napravu razorne moći, te Naser Palislamović, koji je uhićen na području Sarajeva i osumnjičen je da je sudjelovao u terorističkom napadu na policijsku postaju u Bugojnu. Obojica se inače dovode u vezu sa pripadnicima radikalnoga vehabijskoga pokreta na prostorima BiH.

d. pašić

Vezani članci