VOĐA KRIJUMČARENJA Iračanina traže policije više europskih država, a on pronađen u BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon što je Služba za poslove sa strancima (SPS) u prethodnom razdoblju pronašla i izrekla mjeru protjerivanja za osobu S.J. državljanin Iraka, ista je iz BiH u poslijepodnevnim satima, u srijedu (14.7.), protjerana i deportirana u SR Njemačku. Radi se o jednom od glavnih organizatora lanca krijumčarenja ljudima na cjelokupnoj zapadno-balkanskoj ruti od Turske do zemalja EU i koji je okarakteriziran da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspektori Službe za poslove sa strancima su u prethodnom razdoblju, u suradnji sa Obavještajno bezbjedonosnom agencijom, duže vremensko razdoblje poduzimali sve neophodne operativne mjere i radnje, te uspjeli pronaći ovu osobu na području Sarajeva. 

"Razmjenom informacija obavješteni smo od strane Europol-a i Interpol-a da je za istog zainteresirano nekoliko europskih država, među kojima je i SR Njemačka koja ga je, nakon što su završeni svi postupci pred organima BiH, preuzela kako bi sprovodila dalje istrage u vezi organiziranja lanca krijumčarenja ljudima", navodi se iz SPS. 

Ovakve i slične aktivnosti će i u narednom razdoblju biti glavni prioriteti u radu Službe koja će u suradnji kako sa drugim nadležnim sigurnosnim organima u BiH, tako i međunarodnim organima, poduzimati aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprječavanje krijumčarenja ljudima, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana na ovom području, istaknuo je iz Ureda za informiranje SPS.

Vezani članci