Velika Kladuša: Pljačkaš poginuo od mine koju je postavio vlasnik kuće

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Rizvanović je zajedno s maloljetnikom , koji je zadobio lakše ozljede, pokušao izvršiti krađu u kući, čiji je vlasnik na privremenom radu u inozemstvu. Kako to nije prvi slučaj pljačke ove kuće, pretpostavlja se da je vlasnik postavio eksplozivnu napravu kako bi zaštitio svoju imovinu od provalnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dežurni tužitelj Unsko-sanskog kantona Amir Midžić rekao je da je Rizvanović poginuo na vratima kuće u eksploziji postavljene nepoznate eksplozivne naprave.
Kada je došlo do eksplozije, na vratima se samo nalazio nesrećni Rizvanović, dok je maloljetnik bio iza njega i on ga je izvukao iz kuće - ispričao je Midžić.

On je dodao da je kuća očito bila fatalna zamka, a zašto su njih dvojica krenula da uđu, prema riječima tužitelja, tek treba da se utvrdi.

Pozvali su nas zbog provale, a kada smo stigli, zatekli smo jednog poginulog mladića. Kasnije smo ustanovili da je još i  maloljetnik ranjen. Kakva je eksplozivna naprava bila u pitanju, to ovom trenutku ne znamo. Istraga je u tijeku i poslije uviđaja i svih vještačenja znaćemo što se tačno desilo u ponedjeljak.

Srna

Vezani članci