Velika greška policije: Tko je pokopan u Teinom grobu?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Roditelji Jure i Lela Burić zajedno s Teinim bratom i stricem, identificirali su leš koji je pronađen 15. travnja kako pluta u moru splitske luke ispod Katalinića briga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili su uvjereni da je nesretna utopljenica njihova Tea, jer je na tijelu, tvrdili su tada, imala iste madeže, ožiljke od operacija, a prepoznali su čak i njene stvari u pronađenoj torbici.

Tko zna bi li ikada roditelji saznali da im je kći živa, piše Jutarnji list, da nije bilo dojave susjeda kako u stanu u Držićevoj jedan muškarac maltretira svoju partnericu

Ubrzo je otkriveno da je 40-godišnji muškarac Damir Glavina. Ali, posebno iznenađenje policajaca uslijedilo je nakon otkrića da su otisci prstiju njegove partnerice identični Teinima, koja je službeno proglašena mrtvom.

Tako čitava bizarna priča o lažnoj Teinoj smrti, izgleda, počiva na dvije krupne greške prilikom identificiranja. Prva je to što najbliža rodbina nije prepoznala vlastito dijete.

''Ovakva se greška nikada nije dogodila, pa čak ni s gotovo neprepoznatljivim žrtvama rata. Za razliku od njih, leš pronađen u moru bio je 'svjež' i nisu nastupile znatnije postmortalne promjene koje bi izmijenile fizionomiju i u dvojbu dovele roditelje'', rekla je za Jutarnji patologinja Marija Definis Gojanović koja je obavila obdukciju.

Druga je što su policajci izuzeli otiske prsta utopljenice, ali ih nisu provjerili u bazi podataka, zbog čega sada unutarnja policijska kontrola provjerava je li bilo propusta tijekom istrage.

Bez obzira na stanje leša, koji je nakon mjesec dana zasigurno već doživio promjene, u otkrivanju identiteta nepoznate žene pomoći će izuzet, ali ne i upotrebljen otisak prsta, piše Jutarnji list.

 

Vezani članci