VATRENO JUTRO Izgorjele četiri hale poduzeća koje proizvodi namještaj

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vatrogasci su stavili pod kontrolu požar u kojem su izgorjele četiri hale bijeljinskog poduzeća 'Mega-drvo' i pričinjena je velika materijalna šteta, rekao je Srni starješina bijeljinske Vatrogasne teritorijalne jedinice Mile Spasojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasojević je rekao da su izgorjele hale sa gotovim proizvodima, poluproizvodima i strojevima. On je dodao da su bijeljinski vatrogasci gasili požar svim raspoloživim sredstvima i ljudstvom, u pomoć su im pritekle i kolege iz Lopara i Ugljevika, a angažirane su i cisterne poduzeća 'Bijeljina-put'.

Požar Mega drvo Bijeljina

"Imamo još posla na mjestima na kojima vatra i dalje pomalo tinja", rekao je Spasojević i dodao da je najvažnije da u požaru nema ozlijeđenih. Požar je buknuo jutros u 6:15 sati.

Proizvodne hale poduzeća 'Mega-drvo' nalaze se u industrijskoj zoni Ljeljenča. Djelatnost poduzeća je proizvodnja namještaja od drveta, a na stranici navode da danas predstavljaju jednog od najvećih izvoznika iz Semberije.

Vlasnik bijeljinskog poduzeća 'Mega-drvo' Svetozar Ostojić rekao je da je šteta nastala od požara u pogonima tog poduzeća, prema prvim procjenama, veća od 15 milijuna KM, da je sada najvažnije sačuvati radnike do obnove proizvodnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić je naveo da u požaru izgorjela kompletna proizvodnja namještaja, tehnička priprema, proizvodnja masivnih ploča i jedna sušara, te da je procijenjena šteta 15 milijuna KM i više. Preostalih još 20 sušara i skladište nisu zahvaćeni požarom.

Ostojić kaže da je poduzeće osigurano prije četiri-pet godina i da je osiguranje svake godine obnavljano. "Ista cifra je bila, tako da sada po ovim novim cijenama ne možemo ni pola opreme nabaviti za taj novac, ako bude u redu sa tim osiguranjima", istaknuo je Ostojić.

Vezani članci