UKINUTA PRESUDA Osumnjičen da je ispalio zolju na zgradu Euroherca, postupak vraćen na novo suđenje

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Okružni sud u Banja Luci ukinuo je presudu Aleksandru Radiću (44) iz Čelinca, nekadašnjem aktivistu SDS-a, kojom je bio osuđen na dvije godine zatvora zbog ispaljivanja "zolje" na zgradu "Euroherca" u Banja Luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presuda je ukinuta nakon što je Okružni sud uvažio žalbu Radića i njegovog branitelja i postupak je vraćen Osnovnom sudu u Banjoj Luci na novo suđenje.

Projektil probio prozor

Optužnica Radića tereti da je 30. ožujka 2018. godina u 23.40 sati u ulici Bulevar Srpske vojske ispalio projektil iz ručnog raketnog bacača M80, tzv. zolje, koji je pogodio ured "Euroherca" na devetom katu zgrade.

Projektil je probio prozor i završio u plafonu ureda. Usljed eksplozije bojeve glave projektila izazvana je opasnost po život radnika osiguranja Dejana Drljače koji se u tom trenutku zatekao u prizemlju zgrade. Srećom, prošao je bez ozljeda, a na zgradi je prouzročena materijalna šteta u iznosu od 29.129 maraka, navodi Dnevni Avaz.

Nakon eksplozije, policija je u ulici Frana Supila pronašla odbačeni lanser "zolje". Na njemu su nađeni miješani DNK tragovi više osoba, čija se dominantna komponenta poklopila s DNK-om Radića, koji je uhićen u listopadu 2018. godine neposredno pred opće izbore u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duga kosa i brada

Tijekom suđenja tužilteljstvo je saslušalo svjedoke koji su ispričali da su u vrijeme eksplozije u blizini zgrade primijetili "punijeg" muškarca koji je nosio duguljasti predmet. Smatraju da to odgovara opisu optuženog, iako su svjedoci naveli da se radi o mlađem muškarcu s dugom kosom i bradom. Obrana tvrdi da Radić nikada nije imao dugu kosu, niti bradu.

Vezani članci