UHIĆENA JEDNA OSOBA IZ ČAPLJINE Pripadnici FUP-a pronašli drogu, vojno streljivo i dijelove opreme za vojno naoružanje

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) jučer su na području općine Čapljina uhitili osobu inicijala P.K. (1965.) iz Čapljine zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. stav 1. KZ FBiH, 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz članka 371. stav 1. KZ FBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini službenici Federalne uprave policije, uz asistenciju Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, izvršili su pretresanje objekata i pokretnih stvari koje koristi spomenuta osoba i tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom i karakteristikama asocira na opojnu drogu 'Cannabis', zatim vojno streljivo kao i dijelovi opreme za vojno naoružanje čija nabavka i držanje nije dozvoljeno građanima, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvješće o počinjenim kaznenim djelima, navodi se iz Ureda za informiranje FUP-e.

Vezani članci