Ubojica Hrvata iz Konjica: Ako mi ne date slobodu, neka vam “krvarinu” isplati država!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Prihvatit ću sve troškove obitelji Anđelić i sve druge, ali pod uvjetom da budem oslobođen ove prve zatvorske kazne. Ako ostaje ova kazna, onda negiram nadoknaditi bilo kakve troškove. U tome slučaju svu financijsku odgovornost prebacujem na državu, prenosi večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još za suđenja sam naveo razloge zašto sam počinio ovo djelo. Da muslimanski povratnici nisu bili napadani, a država ih nije kao potpisnica Daytonskog sporazuma zaštitila, ja to ne bih ni učinio. Zato smatram da je država dužna snositi troškove obitelji Anđelić i sudske troškove, kazao je u svojoj završnoj riječi u Općinskom sudu Konjic na 35 godina zatvora osuđeni konjički vehabija Muamer Topalović, koji je prije osam godina iz "ideološko-vjerskih pobuda" ubio Anđelka Anđelića i njegove kćeri Maru i Zorku, a teško ranio sina Marinka na Badnjak u njihovoj kući u Kostajnici. Taj zenički zatvorenik jučer se sa zelenom kapom na glavi ponovno pojavio na poprištu svoga zločina zbog odštete od 460.000 KM koju 10 članova oštećenje obitelji traži od njega i FBiH, a konačna presuda bi se trebala znati 20. siječnja. Podsjetimo, još prije dva mjeseca objavili smo Topalovićevo zatvorsko pismo povratničkoj obitelji Anđelić u kojem je također nudio ‘dogovor'- odšteta za slobodu!

"Ja vam nudim dogovor: ja sam musliman i poštujem samo šerijat. Po šerijatu. ja vama jesam dužan isplatiti krvarinu (to što vi nazivate materijalnom odštetom), ali tada ja moram biti slobodan čovjek. Da pojasnim: vi preko svoga odvjetnika da pogurate moju slobodu, to jest da iz zatvora izađem na slobodu (siguran sam da je to moguće), a ja vama isplatim krvarinu. Možda se pitate odakle mi toliki iznos ako sam već ranije naveo da nemam. Spomenuo sam imovinu koja se ne vodi na moje ime, imam brojnu obitelj, a što je najvažnije, imam na slobodi svoju braću i prijatelje, svoje istomišljenike koji su spremni skupiti taj novac. Većina te moje braće su povezani u razne organizacije i raspolažu velikim financijskim sredstvima.

Ako odbijete, puno gubite...", pisao je monstrum Topalović, tražeći za sebe slobodu.

Vezani članci