TUČNJAVA U LJUBUŠKOM 49-godišnjak preminuo u mostarskoj bolnici nakon zadobivenih teških tjelesnih ozljeda

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dana 29.8.2022. godine u 22.30 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u mjestu Otok, Ljubuški, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom između R. V. (49). i Z. M. (34).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici PU Ljubuški su odmah po zaprimanju prijave izišli na mjesto događaja kojim prilikom su zatekli imenovane osobe, nakon čega je zbog zadobivenih ozljeda R. V. prevezen u DZ Ljubuški, a nakon ukazane liječničke pomoći isti je vozilom hitne pomoći prevezen u SKB Mostar na daljnje liječenje. Osoba Z. M. (34) je lišena slobode i smještena u prostorije za zadržavanje.

Naredni dan u jutarnjim satima, PU Ljubuški je od strane SKB Mostar obaviještena da je R.V. zadobio teške tjelesne ozlijede, nakon čega su policijski službenici PU Ljubuški o svemu izvijestili Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu, a nad imenovanim Z. M. zaveli kriminalističku obradu. Policijski službenici PU Ljubuški su protiv Z. M. uputili izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu zbog osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo iz čl. 172. st.1 KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda).

Također, dana 7.9.2022. godine PU  Ljubuški je od strane SKB Mostar ponovo obaviještena da je gore imenovani R. V. uslijed zadobivenih povreda preminuo u SKB Mostar o čemu su policijski službenici PU Ljubuški izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu, nakon čega su osobu Z.M. lišili slobode, te ga ponovno ispitali u svojstvu osumnjičenika zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 172. st.5. KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda sa smrtnom posljedicom).

Isti će danas biti predan Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, a policijski službenici PU Ljubuški će uputiti Županijskom tužiteljstvu ŽZH  dopunu Izvješća o počinjenom kaznenom djelu protiv gore imenovanog Z.M.              

Vezani članci