SARAJEVO Ubili muškarca u kući, a onda podmetnuli požar da prikriju tragove

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Sarajevska policija rasvijetila je slučaj ugljenisanog tijela koje je u utorak pronađeno u Odobašinoj ulici na području Općine Centar u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je kazao glasnogovornik MUP-a Sarajevske županije (SŽ) Mirza Hadžiabdić za 'Dnevni avaz', ustanovljeno je da je riječ o ubojstvu. Počinitelji su, naime, izvršili ubojstvo, a potom su zapalili napušteni objekat u Odobašinoj ulici kako bi prikrili tragove i iscenirali da je sve nesretan slučaj.

Vještak je utvrdio da je riječ o nasilnoj smrti. Nakon toga su utvrdili da je ipak riječ o ubojstvu zbog čega je pokrenuta istraga.

Tijelo je pronađeno sinoć oko 21:50 sati, nakon što je prijavljen požar u devastiranom objektu. Nakon što je vatra ugašena vatrogasci i policajci su zatekli beživotno tijelo. Riječ je o napuštenoj kući u ulici iznad parka Hastahana.

Intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a SŽ, pod nadzorom postupajućeg tužitelja, policijski službenici su došli do saznanja o identitetu ubijene osobe čiji je leš zapaljen s namjerom prikrivanja i uništenja tragova i dokaza kaznenog djela, navodi Klix.

Zbog ovog ubojstva, pripadnici MUP-a SŽ uhitili su Ahmeda R. i Fahrudina B. zbog sumnje da su sinoć ubili i zapalili muškarca u Sarajevu, piše 'Avaz'. 

Vezani članci