SARAJEVO Policija spriječila ubojstvo, evo tko je koga trebao likvidirati...

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Sarajevski policajci u posljednji trenutak spriječili su likavidaciju u bh. prijestolnici. Kako saznaje 'Dnevni avaz', uhićen je Anđelko M. (31) iz Doboja, stari policijski znanac, koji je pripremao ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pao je zahvaljujući koordiniranoj suradnji Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Sarajevske županije (SŽ) i Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA). Upravo je SIPA-a imala ključnu ulogu u raskrinkavanju plana Anđelka M.

Kako je potvrđeno iz MUP-a SŽ, policajci su u Ulici Kurta Schorka u sarajevskoj općini Novi grad pronašli Audi A6, karavan, nacionalnih registarskih oznaka Republike Austrije, s kojim je Anđelko M. trebao ići u izvršenje djela. Naknadno je utvrđeno da je vozilo ukradeno u Modriči.

Istražitelji su potom odlučili da u spomenutoj ulici naprave klasičnu sačekušu navedenoj osobi. Policajci su iskočili i stavili lisice na ruke opasnom kriminalcu.

Pretresom vozila i stana, koji je iznajmio 31-godišnjak na području općine Novi grad Sarajevo, pronađeni su pištolj 'ČZ', sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo 12 metaka, jedan telefon, četiri veća PVC paketića marihuane i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa pripremanjem izvršenja kaznenog djela.

U vozilu je pronađen jedan kanister sa zapaljivom tečnošću, dok je osobnim pretresom osumnjičenog pronađen još jedan telefon i više ključeva. Sumnja se da je Anđelko M. zločin planirao do u detalje te da je imao namjeru da nakon zločina zapali vozilo i tako uništi sve dokaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anđelko M., koji se sumnjiči za pripremanje kaznenog djela, posjedovanje i omogućavanje uživanja droga te posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa, nakon završene kriminalističke obrade biti će predat u dalju nadležnost postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva Sarajevo.

Uhićena osoba je još 2020. osuđena u Okružnom sudu Doboju na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog trgovine drogom i neovlaštenog držanja eksploziva. Pao je godinu ranije zajedno sa Milanom M. i Kristijanom M. u akciji 'Teatar' koju su sproveli pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske i Policijske uprave Doboj.

Prije izricanja presude, Anđelko M. je skopio sporazum o priznanju krivnje. Prema presudi trojac je od od ožujka. do 18. lipnja 2019. godine godine, zajedno i po dogovoru nabavljao i prodavao speed.

Anđelko M. je i tada uhićen nakon što je stupio u kontakt sa prikrivenim istražiteljem kojem je ponudio speed i kokain, nakon čega je kontaktirao dobavljača Anđelka M., a sa kojim ga je spojio Kristijan M., piše 'Avaz'.

Kako navodi ovaj medij, Anđelko M. je planirao u Sarajevu ubiti Muhameda P. Izvor blizak istrazi otkrio je 'Dnevnom avazu' da je Muhamed P., navodno, nedavno sam ušetao u policiju te rekao da sumnja da mu se sprema likvidacija.

Policajci su ozbiljno shvatili prijavu te su u sve uključili i SIPA-u koja je posebnim istražnim radnjama došla do mogućeg izvršitelja – Anđelka M. Muhamedu P. u rujnu 2020. godine u garaži zgrade u sarajevskom naselju Nova Otoka eksplozivnom napravom je uništen skupocjeni terenac.

Vezani članci