PRETRESI Kod 20-godišnjaka pronađen arsenal naoružanja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom koje su usmjerene na pronalazak i oduzimanje nelegalnog oružja i eksplozivnih materija, dana 3.11.2022. godine, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske postaje (PP) Jajce su na osnovu naredbe Općinskog suda Jajce, u mjestu Borci izvršili pretres vikendice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istu koristi S.J. (2002.). Nakon što mu je uručena naredba za pretres isti je dobrovoljno predao njemački automat tzv. 'šmajser' sa praznim okvirom i 16 komada oštrog streljiva za karabin.

Prilikom navedenog pretresa pronađeno je sljedeće oružje i streljivo: karabin kalibra 7,9 mm, sa optikom marke 'Hawke'; poluautomatska puška - PAP, kalibra 7,62 mm – dva komada; automatska puška sa drvenim kundakom i četiri metalna okvira; skraćena lovačka puška sa dorađenim kundakom; zračna puška model B 3-3 kalibar 5,5 mm; zračna puška PVC kundak, marke 'Strikep'; streljivo kalibra 7,62 mm - 124 komada i kutija dijabola za zračnu pušku – dva komada.

Oružje pretres Jajce

Također, službenici PP Jajce su dana 1.11.2022.godine izveli još jednu uspješnu akciju kojom prilikom su izvršili pretres kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi M.M. (1995.) u mjestu Bulići, općina Jajce. Prilikom pretresa pronađeno je oduzeto sljedeće oružje, streljivo i vojna oprema: poluautomatska puška - PAP, kalibra 7,62 mm sa optikom marke 'Miroku' i streljivo za PAP - 132 komada; pištolj marke 'Glock' Austria, sa okvirom i jednim metkom kalibra 9 mm; zračna puška, marke 'Norconia', kalibra 5,5 mm sa optikom; streljivo za malokalibarsku pušku; optika, crne boje, marke 'Hengmei'; vojni bajonet u futroli crne boje; streljivo 35 komada, kalibra 22 mm; spremnik za automatsku pušku, bez streljiva, kalibra 7,62 mm; spremnik za vojni snajper, bez streljiva, kalibar 7,9 mm; prigušivač za papovku; streljivo za lovačku pušku; četiri komada kalibra 12 mm i vojni sanduk za streljivo kalibra 12,7 mm.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom sve navedeno oružje i streljivo su oduzeti, a protiv osumnjičenih S.J. I M.M. se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa dokumentiranjem i dokazivanjem kaznenog djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedene i slične aktivnosti službenici policije će poduzimati i u narednom razdoblju, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanske županije.

Vezani članci