PRESUDA ZA VELIKU AFERU INA-MOL Ivi Sanaderu šest godina zatvora, Hernadiju dvije

Vidi originalni članak

Deset godina prošlo je od kada je, kako tvrdi USKOK, Ivo Sanader tražio 10 milijuna eura od Zsolta Tamasa Hernadija, a je li na sudu utvrđeno da je tako i bilo saznalo se danas u 10 sati. Vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Maje Štampar Stipić objavilo je nepravomoćnu presudu bivšem HDZ-ovom premijeru i nedostupnom šefu MOL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sanader i Hernadi su krivi za primanje, odnosno davanje mita - kazala je to sutkinja Maja Štampar Stipić koja je u 10 sati počela čitati objavu nepravomoćne presude za aferu Ina-Mol, piše Večernji list

Sanader je nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, a Hernadi na dvije godine. Bivšem se premijeru oduzima i pet milijuna eura.

Riječ je o ponovljenom suđenju jer je prvu osuđujuću presudu 2015. ukinuo Ustavni sud. Prema optužnici, Sanader je tražio 10 milijuna eura mita, a dobio je pet. MOL mu je novac uplatio preko računa švicarske tvrtke Roberta Ježića. Hernadiju se sudi u odsutnosti, dok je Sanader u Remetincu gdje izdržava kaznu za Planinsku.

Bivšem premijeru ovo će biti četvrta presuda. Pravomoćno je osuđen za Planininsku, a nepravomoćno za Hypo. Nepravomoćno je oslobođen optužbi u aferi HEP Dioki, a još mu traje suđenje za Fimi mediju gdje je uz njega optužen i HDZ.

 

Vezani članci