Policija traga za 21-godišnjakom iz Nove Bile zbog ubojstva u Zenici

Vidi originalni članak

A. P. 21-godišnjak iz Zenice osumnjičen je za ubojstvo Džemala Mahmića, te sve raspoložive policijske snage tragaju za njim, saznaje Zenicablog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić, koji je prema ranijim medijskim navodima rođen 1998. u Novoj Biloj, već nekoliko godina osvaja priznanja i postiže zapažene rezultate u MMA borilačkim vještinama, kao član lokalnog zeničkog kluba.

Prema dosadašnjim pojavljivanjima u medijima, iza njega nema kriminalnih djela, nego je njegovo ime moguće pronaći samo u sportskoj rubrici na većini portala.

Također, ubijeni trinaest godina stariji Džemal Mahmić je bio prvak Europe u kickboksu, drugoj borilačkoj vještini, ali je posljednjih desetak godina u tri navrata na tri različite lokacije na njega pucano, pri čemu je najmanje jedna osoba ubijena, a dvije ranjene.

Motivi i razlozi za ovaj gnusan čin nisu poznati, a dozu neizvjesnosti i straha Zeničanima ulijeva i sama “odabrana lokacija” za egzekuciju, jer se nalazi u centru grada, na lokaciji na kojoj je uvijek mnogo pješaka, te sama činjenica da se ne radi ni o dobu dana, niti vrsti objekta u kojoj je “za očekivati” takva scena.

Kako saznaje zenicablog iz MUP-a ZDŽ, na terenu su sve raspoložive snage i traga se za počiniteljem.

Vezani članci