Policija poslala najbolje istražitelje u lov na ubojicu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policijski glasnogovornik Halid Emkić jučer nam je rekao da je brčanska policija formirala poseban istražiteljski tim u kojem se nalaze najiskusniji i najsposobniji istražitelji iz njihovih redova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni sada međusobno surađuju i uzimaju izjave te analiziraju tragove kako bi što prije ušli u trag ubojici. Već prekjučer policajci su okupirali selo Boće u kojem se ubojstvo dogodilo. Istražitelji su raspoređeni po različitim lokacijama u selu. "Okupili smo poseban policijski tim koji je zadužen za rad na ovom slučaju.Tu se nalaze istražitelji koji su se dosad posebno iskazali u rasvjetljavanju sličnih kaznenih djela. Njihov glavni cilj je otkriti tko je usmrtio starca", govori Emkić. On kaže da istraga ide u pozitivnom smjeru. "Nadamo se da ćemo skoro uhititi počinitelja.

I ranije smo se iskazali u rješavanju sličnih kaznenih djela pa vjerujemo da će to i ovaj put biti slučaj", optimističan je policijski glasnogovornik. Ipak, zasad još uvijek nitko nije uhićen zbog Jozićeva ubojstva. Podsjetimo, Martin Jozić je u ponedjeljak brutalno izudaran u garaži svoje kuće, a već sljedećeg dana je umro u bolnici od teških ozljeda. Zbog ovog ubojstva čak je bila odgođena redovita sjednica Vlade, a kasnije je održana izvanredna sjednica na kojoj je jedna od glavnih tema bio uznemirujući zločin koji se dogodio u kući Martina Jozića. Mještani Boća, brčanskog sela u kojem je Martin živio, čak su zaprijetili da će početi trajno napuštati svoje selo ako im policija i vlast ne mogu jamčiti sigurnost u njihovim domovima. Na društvenim mrežama od utorak kruži i poziv za potpisivanje peticije za smjenu odgovornih u lokalnoj vlasti Distrikta zbog toga što nisu, kako se navodi, na vrijeme stvorili uvjete za siguran život građana. Naime, u ovom selu su se i ranije događali napadi na ljude u njihovim kućama. Povodom napada na Jozića oglasile su se i brojne političke stranke koje su redom osudile ovaj događaj i zatražile što hitnije uhićenje počinitelja. Što se tiče napada na Jozića, mještani su kobnog dana vidjeli nepoznatog visokog i mršavog muškarca blizu njegove kuće. No, tada na to nisu obraćali osobitu pozornost. Kasnije su saznali da je Martin brutalno pretučen u svom domu.

Premlaćena je i njegova supruga Janja. Nju je netko izudarao po glavi te se oporavlja u bolnici. Martina je ubojica svezao i tukao i čak mu je navukao vreću preko glave. Martinovo krvavo tijelo je našao šurjak. "Skinuo sam mu vreću s glave. On je tada od bola zajaukao. Bio je živ. Oprao sam mu krv s glave i ruku. Pozvao sam policiju i Hitnu koja je brzo stigla i odvezla ga u bolnicu", prepričao je Martinov šurjak. Nažalost, Martin je kasnije umro u bolnici. Inače, Jozić je samo dva dana prije ubojstva stigao u Brčko iz Austrije kako bi proveo uskrsne blagdane u rodnom selu.

Piše: I. Herceg / Dnevni list

Vezani članci