Policija kod Ljubušaka pronašla laboratorij za uzgoj marihuane i veći iznos novca

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Postupajući po operativnoj akciji kodnog imena 'Lord' koja je zavedena s ciljem suzbijanja zlouporabe opojnih droga, policijski službenici MUP-a Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Sektora kriminalističke policije su u četvrtak 23.7.2020. godine na temelju naredbe Općinskog suda Ljubuški izvršili pretres stana, pratećih objekata, te vozila koje koristi osoba D.M. (39) iz Ljubuškog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno izuzeto četrnaest stabljika koje svojim izgledom i mirisom asociraju na biljku opojne droge tipa marihuana, određena količina suhe zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, određen iznos novca, te improvizirani laboratorij s kompletnom opremom za uzgoj opojne droge.

D.M. je priveden te je nad istim zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 st.1 KZ FBiH 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta policijski službenici MUP-a ŽZH će protiv D.M.(39) uputiti Izvješće o počinjenom navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, navedeno je iz Ureda za informiranje MUP-a ŽZH.

Vezani članci