POLICIJA DOLAZILA U VOJARNU Pripadnik Oružanih snaga BiH osumnjičen za teško razbojništvo

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine želi obavijestiti zainteresiranu javnost o sljedećem događaju, koji je prošao bez ikakvog incidenta i nasilnog postupanja te u korektnoj profesionalnoj suradnji nadležnih vojnih i civilnih organa.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske - Policijske postaje Vlasenica kontaktirali su nadležne organe Vojne policije (VP) Oržanih snaga BiH, u utorak 9. studenog 2021. godine, te upoznali VP da traže pripadnika OS BiH, vojnika A.Č., zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela - teško razbojništvo, na području Zvornika.

"U kontaktu nadležnih organa VP OS BiH i odgovornih u Policijskoj postaji (PP) Vlasenica, dogovoreno je da patrola civilne policije PP Vlasenica dođe u vojarnu 'Rajlovac' te priloži dokaze vezano za osumnjičenog pripadnika OS BiH.

Istoga dana, patrola PP Vlasenica došla je u vojarnu 'Rajlovac', no nije imala potpunu dokumentaciju za nadležno postupanje, te im je priopćeno da će vojnik A.Č. po završetku radnog vremena otići u Policijsku postaju Vlasenica radi davanja izjave na okolnosti navedene u zapisniku.

Dana 10.11.2021. godine u 9 sati, A.Č. se dragovoljno javio u PP Vlasenica u svojstvu građanina, radi davanja izjave na pomenute okolnosti. Smatramo da je suradnja OS BiH i pripadnika PP Vlasenica u ovom slučaju bila u potpunosti profesionalna i korektna, sukladno pozitivnim zakonskim propisima.

Ovom prilikom želimo istaknuti da OS BiH inzistiraju na vladavini prava i poštivanju zakona na cijelom teritoriju BiH, naravno i u slučajevima u kojima postoji osnov sunje da su pripadnici OS BiH napravili djela za koja trebaju biti procesuirana na odgovarajućim sudskim instancama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominjemo da su sve lokacije OS BiH vojno-kontrolirana područja te se ulazak na njih može provesti samo u vrlo jasno propisanim i definiranim procedurama. Vrlo jasno želimo naglasiti da nije bilo nikakvog pokušaja kršenja procedura i propisa, a pogotovu nasilnih ulazaka u vojno-kontrolirano područje, odnosno na lokaciju vojarne 'Rajlovac'", navedeno je u priopćenju iz ministarstva obrane BiH.

Vezani članci