Poginuo radnik na gradilištu autoputa

Vidi originalni članak
ako saznaje Federalna televizija, do nesreće je došlo tijekom finaliziranja radova na dijelu dionice autoputa 5C, u mjestu Mokrine.

„Danas oko 11 sati na gradilištu autoputa prilikom izvođenja radova i tijekom kretanja kamiona unazad pregažen je radnik L.A. rođen 1972. godine iz Konjica. Odmah je na lice mjesta stigla ekipa prve pomoći, koja je ozlijeđenog prevezla u Dom zdravlja u Kiseljak", kazao je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog teškog stanja 42-godišnjak je u 12:25 h prebačen u Kliniku urgentne medicine Sarajevskog kliničkog centra. "Nakon ukazane pomoći, uz sav napor liječnika, ozlijeđeni je u 13:15 h preminuo", izjavila je Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a.

O nesreći je obaviješteno i Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu, a na teren je izašao i inspektor zaštite na radu. Inače, do tragedije je došlo dan uoči svečanog otvaranja dionice Koridora 5C Vlakovo - Tarčin, koje je planirano za danas (utorak)

- Svi smo duboko potreseni zbog ove nesreće koja je u potpunosti zasjenila posljednji dan radova pred sutrašnje otvaranje ove vrlo zahtjevne dionice - rekao je Fena-i direktor "Autocesta F BiH" Ensad Karić.

Javno poduzeće "Autoceste FBiH" je kontaktiralo firmu "Agi" d.o.o. Konjic u kojoj je radnik bio angažiran te će se organizovati pomoć za obitelj poginulog. S obzirom da je iza radnika ostalo dvoje djece JP Autoceste će ponuditi pomoć kroz stipendiranje za školovanje djece stradalog radnika.

Vezani članci