Obustavljena potraga za maloljetnicom iz Doboja, otišla je dečku u Sloveniju

Vidi originalni članak

Prema neslužbenim informacijama, sinoć je u dobojskoj policiji obustavljena potraga za maloljetnom Almasom Asanov iz naselja Pridjel Gornji. Osnovano se pretpostavlja da je 16-godišnja djevojka, učenica prvog razreda Ugostiteljske škole u Doboju, jučer otputovala u Sloveniju, gdje joj živi dečko iz Kotorskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz dobojske policije nisu potvrdili ni demantirali ovu informaciju. Ono što se zna jesu činjenice da je maloljetnica jučer na autobusnoj stanici u Doboju kupila kartu za Sloveniju, sjela u autobus i otputovala. Je li se smjestila kod mladića ili njegove rodbine, nije poznato.

Almasa se poslije nastave u srijedu nije vratila kući kod tetke Mejre u dobojsko selo Pridjel Gornji, pa je tetka u 21 sat slučaj prijavila policiji, kada je započela potraga za Almasom. Mejra je izjavila da je njena sestrična i prije znala otići od kuće, ali bi se vraćala. Inače, djevojka je 2008. godine ostala bez majke, koja je umrla, a otac joj je Senegalac.

Policija iz Doboja uskoro treba uspostaviti vezu s graničnom policijom u Bosanskom Brodu, kako bi se došlo do saznanja u koje je vrijeme Asanov prešla granicu. Razgovara se i s rodbinom Almasinog mladića u Kotorskom, prenosi Dnevni avaz.

 

Vezani članci