NOVA UHIĆENJA NAKON MOSTARA Još tri osobe 'pale' zbog iznuda, poznati su i u EU

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su tijekom današnjeg dana pod nadzorom županijskog Tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ), proveli operativnu akciju kodnog naziva 'Live' na području pomenute županije, a vezano za dokumentiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela 'Iznuda' i 'Ugrožavanje sigurnosti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značajnu podršku prilikom ovih aktivnosti pružili su službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova TŽ, kako u ljudskim, tako i u materijalno - tehničkim resursima. Prilikom realizacije operativne akcije, službenici županijskog Poreznog ureda Tuzla, poduzeli su aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na određene objekte, a koji su u vlasništvu osumnjičenih osoba.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Tuzli, slobode su lišene tri osobe inicijala R.J., S.M. i A.H., dok je za dvije osobe DŽ.M. i P.J. raspisana operativna tjeralica. Postupajući po Naredbi nadležnog suda, izvršeni su pretresi objekata na pet lokacija na području Lukavca i Tuzle, koje koriste osumnjičeni, a do sada je pronađeno i oduzeto vatreno oružje, automatska puška i pištolj koji su korišteni za prijetnje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, dokumentacija, skupocjeno vozilo i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela.

Naime, osumnjičeni su od kraja 2022. godine, poduzimali aktivnosti na iznuđivanju određenih iznosa novca, te upućivali ozbiljne prijetnje po život i tijelo prema osobama F.F., Š.S. i A.F., kao i članovima njihovih obitelji.

Osumnjičene osobe su od ranije poznate policijskim i pravosudnim institucijma po vršenju različitih vrsta kaznenih djela, kako na području Bosne i Hercegovine, tako i na području zemalja Europske unije, od čega su stekli veliku materijalnu korist, kao i nekretnine na području TŽ, te su u više navrata pravosnažno osuđeni, a pojedini su bili i na izdržavanju zatvorske kazne.

Navedene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku biti predate u nadležnost županijskom Tužiteljstvu TŽ uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.

Vezani članci