FOTO/VIDEO  Nekoliko mjeseci prije skoka sa šestog kata: Potresna ispovijest Ponjigera na YouTubeu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
"Osamnaest godina nisam mogao da dobijem dijete. Dobio sam sina i već tri godine stanujemo u 15 kvadrata. Otišao sam u selo da živim; majka me isakatila, jer je bolesna žena.

Bio sam 10 dana u CZ-u, u Mitrovici, zato što je moja majka prijavila da sam ja nju maltretirao!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim riječima se, kroz suze, umirovljeni kapetan Palko Ponjiger (51), obratio svojim kolegama sapatnicima na sastanku Udruženja vojnih beskućnika u lipnju ove godine.

Pola godine kasnije, Ponjiger je sa suprugom Ilonkom i trogodišnjim sinom skočio u smrt sa šestog kata vojnog samačkog hotela u Batutovoj ulici u Beogradu. Dijete je samo srećom preživjelo i jučer je operirano.

Ponjiger je svoju ispovijest, čiji se snimak prije tri dana pojavio na YouTubu, započeo biografijom. Kapetan prve klase u mirovini. Otišao u invalidsku penziju 2001. godine, kada je operirao srce. Dobio smještaj u samačkom hotelu "Zvezdara" 2003. godine, poslije dvije godine u mirovini.  Radio kao nastavnik u vojnim školama u Rajlovcu, Somboru i u Batajnici.

"Trenutno sam podnio zahtjev za (beskamatni kredit od Ministarstva obrane u iznosu od) 20.000 (eura). I uzet ću tih 20.000! Samo da mi ih daju", rekao je uplakani Ponjiger u lipnju.

Međutim, kreditu mu nije odobren, a u smrt je otišao dan prije nego je ministar obrane svečano dodijelio kredite njegovim kolegama koji su ga dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponjinger je, u svom očaju, smatrao i da je diskriminisan po nacionalnoj osnovi, prenosi Mondo.

"Ja sam sa suprugom. Supruga mi je Hrvatica. Ja sam Slovak! Nigdje nisam mogao da se priključim vojsci. Nijednoj! Jer me nisu željeli. A nisam pobjegao. I nisam ratovao. Nego sam došao u prekomandu", rekao je tada rezignirani Ponjiger.

Ponjiger se požalio da od njega traže da vrati 500.000 dinara koje je dobijao na ime odvojenog života i uvećanih troškova stanovanja.

"Kome da vratim? Kome?!", zavapio je Ponjiger i ubrzo se, odmahujući rukama, zahvalio kolegama na pažnji i prekinuo izlaganje, prenosi beogradski tisak.

Vezani članci