Maloljetnica ubila novorođenče: U strašnom zločinu joj pomogla majka

Vidi originalni članak

Sarajevska policija uhitila je maloljetnicu koja je usmrtila tek rođenu bebu kao i njenu majku koja joj je u tome pomogla. Slučaj se, saznajemo, dogodio prošlog tjedna, a u javnost je dospio tek sad i to slučajno. Naime, organi istrage ovo su držali u tajnosti zbog zaštite identiteta maloljetnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Tužiteljstva je potvrđeno da je "zbog kaznenog djela ubojstva uhićena maloljetna osoba.
Na prijedlog Tužiteljstva KS, maloljetnici je određena adekvatna mjera smještaja, a njezina majka zadržana je u pritvoru zbog pomaganja u ovom zločinu.

Maloljetnica se porodila u stanu na Alipašinom Polju gdje je odmah i usmrtila svoje tek rođeno dijete.
U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Zbog obilnog krvarenja, maloljetnica je odvezena na Ginekologiju KCUS-a. Čim je utvrđeno da se radi o krvarenju nakon poroda, medicinsko osoblje je obavijestilo policiju.

Policijska patrola je odmah po dolasku u stan našla krvave plahte a majka maloljetnice je policajki predala novorođenče u crnoj kesi za smeće.

Nadležni organi, koji provode istragu pozvali su se na Zakon o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku, te istaknuli zbog zaštite identiteta maloljetnice ne mogu otkriti više detalja o ovom stravičnom slučaju.