LJUBOMORA MOTIV KRVAVE DRAME Upucao bivšu djevojku i poznanika pa presudio sebi hicem u glavu

Vidi originalni članak
...Jelenu Milovac (21) iz Banja Luke i poznanika Čedomira Sirara (53), nakon čega se ubio pucajući sebi u glavu u mjestu Karaula kod Ribnika.

Prema nepotvrđenim informacijama motiv ovog zločina, koji se dogodio u noći s nedjelje na ponedjeljak 50 minuta iza pola noći je navodno ljubomora. Poznanici Macanovića kažu da je on ranije prijetio Jeleni i muškarcu koji je poslije njega bio u vezi s njom. Navodno je riječ o izvjesnom Ljubomiru. Govorio je da će ubiti i nju i njega zbog čega se i pretpostavlja da je ljubomora motiv zločina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Karaule su ispričali da je prije zločina Macanović viđen u jednom ugostiteljskom objektu sa njima i još nekim ljudima.

- Za stolom je sjedilo pet do šest gostiju, uključujući i Jelenu i Čedomira, te su pili pivo. Navodno je Jelena zvala telefonom Milu i on je nakon nekog vremena došao i sjeo za susjedni stol. Kada je ušao rekao je Jeleni, došao sam hajde pređi za naš stol. Ona mu je rekla neću, a on je odgovorio "Ok, nema problema".Oni su popili malo više, a Macanović je djelovao trijezan, kazao je jedan mještanin Karaule koji je u to vrijeme bio u ugostiteljskom objektu.

Prema njegovim riječima ubrzo su u objekt došla još dva muškarca i oni su svi tu pili do 23 sata.

- Tražili su još pića, ali im konobar nije dao jer se objekt tada zatvara. Onda je Mile predložio da svi idu kod njega da piju. Oni su se nećkali, a zatim su Jelena i Čedomir izašli pred kafić, pričali su nešto i odjednom promijenili odluku. Rekli su - idemo sa Milom. Zatim su se pokupili i otišli u Milinom vozilu, rekao je ovaj mještanin Karaule i dodao je da je tek ujutro čuo što se dogodilo.

Prema neslužbenim informacijama tijekom vožnje je došlo je do svađe pa je Mile i iz auta izbacio Čedomira i Jelenu na lokalitet Karaula, između Sitnice i Čađavice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nakon nekog vremena on je parkirao auto nešto dalje od mjesta gdje ih je istjerao te izašao i valjda došao do njih. Nastavili su svađu i Mile je tada pucao na Jelenu i Čedomira na sred ceste. Ispalio je šest hitaca, od čega su po dva pogodila žrtve, a zatim je sebi pucao u glavu, kazao je izvor blizak istrazi.

Mještani Karaule i Sitnice kažu da o Macanoviću ne znaju mnogo, a Sirara opisuju kao mirnog i poštenog čovjeka. Za Jelenu kažu da je viđana sa više mladića, uključujući i Macanovića, koji je, navodno, i ranije imao nekih problema s jednim momkom upravo zbog nje.

Na mjestu gdje su upucani Jelena i Čedomir jučer je bila veća lokva krvi. Nekoliko policijskih patrola, zajedno sa dežurnim tužiteljem, obavilo je očevid. Tijelo Macanovića odvezlo je vozilo "Gradskog groblja".

U banjolučkom Okružnom tužiteljstvu kazali su da je ovaj slučaj okarakteriziran kao pokušaj ubojstva i samoubojstvo.

- Dežurni tužitelj je obavio očevid na licu mjesta i naložio je da se obavi istraga u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja, kazali su u Okružnom tužiteljstvu Banja Luka.

Pogođeni u grudni koš i abdomen

Jelena Milovac i Čedomir Sirar prebačeni su u Univerzitetski klinički centar RS-a. Iz ove zdravstvene ustanove, navodeći inicijale, kazali su da je Milovac zadobila ozljede grudnog koša i abdomena i operirana je i zbrinuta. Njeno zdravstveno stanje je za sada stabilno, a sve daljnje prognoze su preuranjene i neizvjesne. Kazali su da je i Sirar zadobio ozljede grudnog koša i abdomena te da su preuranjene sve dalje prognoze njegovom stanju.

Dnevni list

Vezani članci