KRALJ LIMUZINA IZ HERCEGOVINE Ivan Inja Bašić za pet milijuna kuna izlazi na slobodu

Rtl.hr
Vidi originalni članak

RTL je doznao kako bi Ivan Inja Bašić mogao uskoro na slobodu. Sud je, naime, prihvatio jamčevinu od 5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako doznaje RTL Županijski sud u Zagrebu prihvatio je i 3 milijuna kuna jamčevine koju je za svoju slobodu ponudila njegova supruga Senka, a što nam je potvrđeno na sudu.

Ipak određene su im mjere opreze. Bašić će, naime, ukoliko bude pušten iz istražnog zatvora, morati predati obje putovnice, i hrvatsku i BiH, češku osobnu iskaznicu koju također posjeduje, morat će se jednom tjedno javljati policiji, a ima i zabranu kontakta s jednim svjedokom iz Njemačke. Iste mjere je sud odredio i njegovoj supruzi.

Uskok će se žaliti na tu odluku, a dok se žalba ne riješi odnosno ne bude prihvaćena ili odbijena, Bašići ostaju u istražnom zatvoru.

Podsjetimo, Bašić je bio prodavač automobila hrvatskoj eliti, a njega i još devet osoba sumnjiči se da su se udružili u zločinačku organizaciju i trgovinom luksuznih automobila bez plaćanja poreza državu oštetili za 3 milijuna kuna.

Osim luksuznih automobila policija je pronašla i veći novčani iznos, točnije, čak milijun i osamsto tisuća kuna. Riječ je o međunarodnoj policijskoj akciji. Naime, istodobno su uhićene osobe i u Njemačkoj i Češkoj.

Vezani članci