IZVRŠENI PRETRESI Kroz BiH spriječeno krijumčarenje više stotina migranata, uhićene dvije osobe

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zajedno sa službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine jučer su (1.6.2022. godine), na devet lokacija na području Sarajeva i Gradiške realizirali operativnu akciju 'Istok-San', koja se odnosi na razbijanje organizirane grupe za krijumčarenja migranata, koja je u prethodnom razdoblju prokrijumčarila više stotina migranta porijeklom iz Pakistana i Bangladeša iz Bosne i Hercegovine u zemlje Europske Unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privedene su dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kaznena djela 'Organiziranje grupe ili udruženje za izvršenje kaznenih djela trgovine ljudima i krijumčarenje migranata' i 'Krijumčarenje ljudi' propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Tijekom realizacije operativne akcije ostvarena je suradnja sa policijskim tijelima Republike Hrvatske, Republike Slovenije, Republike Austrije te Europola, kao i sa Obavještajno - sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvom unutarnjih poslova Sarajevske županije. Navedena akcija je realizirana i u suradnji sa Službom za poslove sa strancima koja je u velikom dijelu doprinijela realizaciji.

Operativnom akcijom 'Istok-San' spriječeno je krijumčarenje preko stotinu migranata.

Vezani članci