IZNENAĐENJE Na ulazu u Mostar zaplijenjene cigarete

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U skladu sa operativnim planom 'Iznenađenje' službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaje u suradnji sa službenicima Policijske uprave Mostar, u mjestu Ortiješ, na cestovnom pravcu Buna - Mostar prilikom kontrole putničkog motornog vozilo, pronađeno je 1660 paklica cigareta, bez akciznih markica, različitih robnih marki, namijenjenih za dalju prodaju. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 10.000 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj operativnoj aktivnosti službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra (RC) Tuzla na području RC Tuzla uočili su vozilo u kojem se nalazila veća količina sitno rezanog duhana namjenjenog za daljnu distribuciju i prometovanje na području Tuzlanske županije. 

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 250 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji je privremeno oduzet, kao i putničko motorno vozilo koje je korišteno za prevoz sitno rezanog duhana. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 50.000 KM.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda', iz člana 210 a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH ('Sl. glasnik BiH', broj: 08/10).

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) koristili su specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS. Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 0800 206 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, navedeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Vezani članci