ISTRAGA Zbog ubojstva u Sarajevu, jedan migrant uhićen u Beogradu, a drugi na Kosovu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

"Na Kosovu je uhićen još jedan osumnjičeni za učešće u tučnjavi u kojoj je ubijen Jasmin Berović u sarajevskom naselju Otes", priopćio je glasnogovornik MUP-a Sarajevske županije Mirza Hadžiabdić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prikupljajući operativna i kriminalističko-obavještajna saznanja i informacije na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva na području Ilidže, policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije intenzivnim radom pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, došli su do saznanja da se jedna osoba koja se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelima, nalazi u Prištini, na području Kosova", navedeno je u priopćenju.

Na zahtjev Uprave policije MUP-a SŽ on je lišen slobode od prištinske policije u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u suradnji sa nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njegovom izručenju. 

Rezultat ovog i jučerašnjeg lišenja slobode jeste direktna suradnja koja je ostvarena između policije SŽ i srbijanske, odnosno, kosovske policije, prenosi 'Dnevni avaz'.

"Prilikom realizacije ovih aktivnosti istražitelji Uprave policije MUP-a Sarajevske županije su više dana boravili na području Republike Srbije ostvarujući izravnu i neposrednu suradnju sa Službom za borbu protiv organiziranog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije", priopćeno je iz MUP-a SŽ.

Nastavlja se rad na pronalasku treće osobe osumnjičene za ubojstvo i pokušaj ubojstva na Otesu. U Beogradu je jučer u jednom hostelu uhićen Marokanac koji se dovodi u vezu s ubojstvom Berovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državljanin Maroka, osumnjičen za ubojstvo Jasmina Berovića (36) u Sarajevu, uhićen je u Beogradu uz ostvarenu veoma dobru suradnju Uprave policije SŽ sa MUP-om Republike Srpske, MUP-om Srbije, Federalnom upravom policije i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, priopćeno je iz MUP-a SŽ. Trojica migranata su 17. studenog u Barskoj ulici nožem napala mještane naselja Otes. Tom prilikom Berović je ubijen, a teške ozljede zadobio je Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.

Vezani članci