Identificirani poljski državljani stradali u padu zrakoplova

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policijska uprava karlovačka potvrdila nam je da su dvije osobe stradale u zrakoplovnoj nesreći kod Budačke Rijeke poljski državljani Andrej Domansky (43) i Andrej Karakovjak (42). Obdukcija će biti obavljena u Općoj bolnici Karlovac, iako se sa sigurnošću zna njihov identitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinko Vodanović, glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće, rekao je da je letjelica češke proizvodnje potpuno smrskana, te da je o uzrocima nesreće prerano govoriti. Njezini ostaci bit će prevezeni u tehničku bazu zbog istrage, u kojoj će sudjelovati i predstavnici proizvođača iz Češke.

- Da bismo došli do uzroka nesreće, osim te istrage potrebno je vidjeti u cijelosti plan leta i preslušati sve razgovore za leta - rekao nam je Dinko Vodanović. Potvrdio je da su dvije letjelice krenule iz Praga u Mađarsku, a potom preko Hrvatske u talijanski grad Famo. Jedna je sretno stigla, druga je skončala nedaleko Krnjaka i Budačke Rijeke, tridesetak kilometara od Karlovca.

Načelnik PU Karlovačke Josip Ćelić kaže da ima očevidaca nesreće, oni su navodno vidjeli avion, a potom čuli eksplozije.

Djelatnici PU rukovode očevidom koji traje od ranih jutarnjih sati, a u njega se uključio i istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu Mladen Kosijer. Na mjestu događaja je i poljski konzul.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Vezani članci