Država za čovjeka: Serija napada na Hrvate u božićno vrijeme

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...s područja Majdana, Grlića i Biljačića - naselja na području općine Zavidovići.

Sve je počelo nekoliko dana prije Božića kada je skupina razbojnika presrela na području Majdana Veru Lovrić i otela joj nakit koji je imala na sebi. Na sam Badnjak trojica razbojnika su upali u kuću Janje Boros u Grlićima. Prijetili su joj nožem i pritom nanijeli lakše tjelesne povrede. Otuđili su joj novac i mobitel. Na sv. Stjepan su u Biljaćiću trojica razbojnika napali stariji bračni par Ivu i Anu Vrbić. Također su im nanijeli ozljede, otuđili nakit i dio novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve posebno dobiva na težini kada se zna da su se svi ti događaji zbili u božićno vrijeme i da su se na udaru našli Hrvati povratnici starije životne dobi.

No to nije kraj svim neugodnim događajima. Na Hrvatskom domu u Zavidovićima je pred Božić osvanuo grafit "B. S. spremna na sve", a dvadesetak dana prije Božića ispisan je grafit podrške Mevlidu Jašareviću koji su djelatnici komunalnog poduzeća izbrisali tek na sam Badnjak.

Uz to u domove nekoliko starijih žitelja hrvatske nacionalnosti u proteklom su periodu dostavljani pisani materijali uvredljivog sadržaja.

Radio postaja Žepče

Vezani članci