DRAMA U SARAJEVU Pucano ispred kuće Muriza Memića, ali i na vikendicu odvjetnika Ifeta Ferageta

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Danas je u Sarejevu pucano kod kuće Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića. Obitelj je u šoku, a pripadnici MUP-a ŽS obavljaju očevid. Kako je prijavljeno, netko je pucao iz džipa u pokretu, a vozilo se udaljilo u nepoznatom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije kažu kako je iz oružja navodno pucao muškarac koji danas ženi sina.

"Policija Kantona Sarajevo je danas oko 14:45 sati zaprimila dojavu da je došlo do upotrebe oružja u ulici Igmanska cesta, područje općine Ilidža. Raspolažemo informacijama da se radilo o upotrebi oružja iz vozila čiji je vozač navodno krenuo u svatove. Sva saznanja kojima policija raspolaže se provjeravaju i istražuju, ali nijedno, do sada, ne govori o tome da se radilo o upotrebi oružja s ciljem napada na kuću M.M. kako su to prenijeli pojedini mediji", navodi se u priopćenju MUP-a ŽS. 

Kako je za Avaz potvrdio Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Memić, i na njegovu vikendicu je pucano prije nekoliko dana, ali to nije prijavio.

Kako se saznaje, iz vozila u pokretu pucano je u blizini kuće Memića u kojoj se u tom trenutku nalazila samo Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića dok je na vikendicu Ferageta koja se nalazi u Dobroševićima pucano na dan kada je potvrđena optužnica protiv Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke, njenog oca Zijada, policajaca Hasana Dupovca i Josipa Barića te Muamera Ožegovića, zaposlenika hotela "Kristal" na Ilidži.

Petorku Tužiteljstvo BiH tereti za organizirani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića, mladića koji je, nakon teških ozljeda, preminuo 15. veljače 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja se da su pristupili kriminalnoj grupi koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Memić dobio ozljede opasne po život u Velikoj Aleji na Ilidži, 8. veljače iste godine.

U optužnici se navodi da su Ramić, Mutap, Dupovac, Barić i Ožegović prikrivali i fingirali dokaze, a navodno je optuženi Mutap ostvarivao kontakte s više osoba, među kojima su i optuženi, te je s njima osobno i u dogovoru počinio nezakonite radnje, odnosno zajedno su činili nezakonite radnje.

Vezani članci