Četiri mladića i djevojka iz BiH na području Austrije izvela 67 provala i pljački

Vidi originalni članak
... i krađu robe i dragocjenosti u vrijednosti od 383.000 eura! Dio ukradene robe iz Austrije završio je i na tržištu BiH.

Osumnjičeni lopovi, kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama'', dolaze iz Zenice, a kako se saznaje, radi se o četiri muškarca i djevojci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa organizirane skupine kradljivaca bio je dvadesetosmogodišnji Zeničanin kojem je nakon uhićenja određen istražni pritvor, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode.

Osumnjičeni su starosti između 22 i 28 godina, a Austrijom su harali od listopada prošle godine do kraja siječnja ove godine. Sve pljačke izvršene su na gotovo identičan način.

Pratili bi vlasnike kad idu iz kuće, a zatim bi kroz prozore provaljivali u unutrašnjost i vršili premetačine.

Austrijska policija priopćila je da su tijekom provala osumnjičeni pričinili materijalnu štetu na objektima u iznosu koji prelazi 140.000 eura.

Kako pišu austrijski mediji osumnjičeni su "radili" isključivo u razdoblju između 15 i 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Birali su mete koje se nalaze u raštrkanim naseljima, daleko od gradskih središta, i obično su to bile obiteljske kuće u ruralnim naseljima. U većini slučajeva prilaz je bio zaklonjen živom ogradom koja je zaklanjala pogled ka ulaznim vratima", stoji u navodima austrijskih medija.

U policiji ističu da je uhićena djevojka imala ulogu vozača dok su muškarci provaljivali u domaćinstva koja su prethodno detaljno snimali.

Bandi je policija u trag ušla nakon što su istražitelji otkrili razrađenu shemu po kojoj je radila.

Pomoću materijalnih dokaza do kojih su istražitelji došli, banda iz BiH je krajem siječnja ove godine uhićena u iznajmljenom stanu u Grazu. Istragom je utvrđeno da je stan bio iznajmljen na ime osumnjičene djevojke.

Daljnjom istragom policija je otkrila i drugi stan, u koji su osumnjičeni skladištili ukradenu robu i dragocjenosti iz opljačkanih stanova.

Iz kuća su krali novac, nakit, mobilne telefone, računala i druge skupocjene predmete. Poslije provale djevojka bi pljačkaše prevozila u skrovište u Grazu.

Ukradeni nakit potom su prodavali prodavaonicama i zlatarima u Grazu, dok su ukradene telefone i računala preko drugih pomagača slali u BiH i tu ih prodavali.

Vezani članci