BOSNA Ušetali u kafiće s bombama, noževima i puškom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policajci iz Zvornika u petak su oko 12:30 sati uhitili R.A. iz Zvornika, jer je prijavljeno je da je istog dana oko 9:50 sati posjetio ugostiteljski objekat u ovom gradu noseći sa sobom četiri bombe i tri kuhinjska noža, pišu 'Nezavisne novine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćeno iz Policijske uprave (PU) Zvornik, po prijavi su postupili policajci koji su osobu R.A. istog dana uhitili i izvršili očevid na mjestu događaja, te upoznali Centar za socijalni rad Zvornik i Centar za zaštitu mentalnog zdravlja Zvornik.

"Također, službenici Policijske postaje Zvornik su po naredbi Osnovnog suda u Zvorniku izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi R.A., kojom prilikom nisu pronašli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", navodi se u priopćenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, koji je priopćio da se nakon dokumentiranja događaja tužiteljstvu dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

U drugom slučaju, u nedjelju, oko 2:50 sati, službenici policije u Doboju uhitili su S.P. iz ovog grada jer je puškom ušao u jedan ugostiteljski objekat, priopćeno je iz Policijske uprave (PU) Doboj.

"Dolaskom na mjesto događaja nekoliko minuta nakon prijave, u navedenom ugostiteljskom objektu je zatečena navedena osoba te na jednom od stolova je uočena puška iz koje je bio izvađen zatvarač i metalni redenik sa mecima", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se dodaje, navedena puška i meci su oduzeti. Izvršenim alkotestiranjem kod S.P. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,81 g/kg, pišu 'Nezavisne novine'. 

"Na osnovu naredbe nadležnog suda izvršen je pretres stana i drugih prostorija kao i  putničkog automobila koje koristi S.P., prilikom čega je u kući pronađena i oduzeta zračna puška, meci i prazne čahure", rečeno je iz PU Doboj.

Nakon dokumentiranja i kompletiranja predmeta protiv navedene osobe će Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

Vezani članci