BIO U BIJEGU Pritvor za 20-godišnjaka zbog sudjelovanja u krivotvorenju novca i PCR testova

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Mihajla P. (2001.) iz Banja Luke, državljanina BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni je lišen slobode od strane policijskih djelatnika MUP-a Republike Srpske (RS), postrojba za intervencije Banja Luka, nakon što je dulje vremensko razdoblje bio u bijegu na teritoriji R. Srbije.

Navedeni osumnjičeni obuhvaćen je istragom Tužiteljstva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banja Luke, koji se terete da su u stanu na području Banja Luke, nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica konvertibilnih maraka, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za Covid 19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela: 'Krivotvorenje novca' iz članka 205. KZ BiH i 'Krivotvorenje isprave' iz članka 347 KZ RS.

Pritvor za osumnjičenog predložen je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) i c) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.

Vezani članci