VIDEO  BANJALUKA U bašti hotelskog kafića uhićen osumnjičeni za ubojstvo Slaviše Ćuluma

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na području Banjaluke u utorak je uhićen muškarac čiji su inicijali S.Š. iz ovog grada, osumnjičen za ubojstvo Slaviše Ćuluma, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske. Glasnogovornica MUP-a Mirna Miljanović rekla je medijima u Banjaluci da su uhićenje izvršili policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice i Uprave za organizirani i teški kriminalitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je navela da su pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a pod nadzorom Republičkog javnog tužiteljstva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala, prikupili neoborive materijalne dokaze da je osumnjičeni S.Š. direktan izvršitelj pomenutog krivičnog djela.

 

"Time mu je u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Hrvatskoj", navela je Miljanović prenosi Srna. Izvršeni su pretresi na više lokacija na području Banjaluke, a osoba je provedena u prostorije Uprave na dalju kriminalističku obradu, priopćeno je iz MUP-a.

U zakonskom roku od 24 sata, osoba će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Teško ubojstvo' biti sprovedena u nadležnost Republičkog javnog tužiteljstva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala radi daljeg postupanja.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužiteljstva nastavlja rad po ovom predmetu. Srna neslužbeno saznaje da je uhićen Siniša Šakić, a uhićenje jer izvršeno u bašti ugostiteljskog objekta u hotelu 'Bosna'.

Ćulum je ubijen 15. svibnja u zasjedi u blizini njegove kuće u Dragočaju kod Banjaluke, a ubojice su nakon ubojstva pobjegle na motociklu. Šakić i pokojni Ćulum su ranije bili u sukobu, a i ranije je bila raspisana tjeralica za njim zbog pokušaja ubojstva Slaviše Ćuluma 2012. godine.

Tko je bio Slaviša Ćulum?

Slaviša Ćulum, koji je ubijen u Dragočaju kod Banjaluke, dugo godina važio je za žestokog banjalučkog momka, koji je duže vremena poznat policiji i sigurnosnim agencijama. On je 2011. godine bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubojstva Jovana Jošila u vatrenom obračunu do kojeg je došlo 24. travnja 2010. godine.

U ovom obračunu ubijen je njegov brat Nedeljko Ćulum (19). Osim Slaviše, tada je osuđen i Dejan Kostić Dela i Dejan Čajić koji su bili sa njim u automobilu kada je došlo do obračuna sa Jošilom.

Prije odlaska u zatvor bio je poznat policiji po brojnim krivčnim djelima i nasilničkim ponašanjima. Dovođen je u vezu sa više obračuna iz vatrenog oružja, tučnjava, ali i sa više teških razbojništava i pljački. Iza sebe je imao i nekoliko presuda, piše BL portal.

Vezani članci